Fakta om Slovakiets befolkning

Det slovakiske folk er åbne, troværdige og imødekommende menne-sker, og en ferie til landet kan bestemt anbefales for både børn og voksne

Billige priser

Utallige seværdigheder

Skisport

Børnevenligt

Slovakiet er et nærliggende og spændende land som mange danskere har fået øjnene op for 

i  Slovakiets historie kort fortalt

Det nuværende Slovakiet var en del af Kongeriget Ungarn, og af det forenede kejserlige og kongelige monarki Østrig-Ungarn frem til 1918, da det blev en del af den nye stat Tjekkoslovakiet. Slovakiet blev oprettet som egen stat første gang i 1939 som følge af Münchenaftalen, og landet var allieret med Tyskland under krigen. I 1945 blev landet igen en del af det genoprettede Tjekkoslovakiet, som var kommunistisk styret og under stærk indflydelse fra Sovjetunionen frem til 1989. Efter Sovjetunionens fald blev staten Slovakiet genoprettet 1. januar 1993. Slovakiet blev medlem af Den Europæiske Union i maj 2004.

 

Slovakiets GEOGRAFI og Klimatiske forhold

Et slovakiske landskab er præget af bjerge, hvor bjergkæden Karpaterne dækker den nordlige halvdel af landet. Karpaterne inkluderer også Tatrabjergene op imod grænsen til Polen. I Tatrabjergene er landets højeste punkt, Gerlachovský štít på 2665 meter. Landskabet her præges af dale og indsøer, og er populære vintersportsdestinationer.

De vigtigste slovakiske floder er Donau, Váh og Hron.

Klimaet i Slovakiet er en blanding af tempereret og kontinentalt, med relativt varme somre og kolde vintre. Årlige gennemsnit temperaturer varierer i fra 9-10 °C i lavlandet i syd til ca. 5 °C i bjergene i nord. Temperaturen i vinterperioden er i bjergene fra – 5 gr. til -15 gr. og i sommerperioden ligger temperaturen mellem fra 23 gr. til 32 gr.

 

Slovakiets MADkultur og traditioner

Svinekød, oksekød og fjerkræ er de vigtigste kødvarer i Slovakiet, med svinekød som den mest populære af en betydelig margin. Blandt fjerkræ, er kylling det mest almindelige, selv om ænder og gæs også er godt etableret. Vildt, især vildsvin, kanin og andet dyrekød, er også almindelig tilgængeligt hele året. Lamme- og gedekød er også tilgængeligt, men for de flestes vedkommende ikke så populært.

Vin er fælles i alle dele af Slovakiet. Slovakisk vin kommer overvejende fra de sydlige områder langs Donau og dens bifloder; den nordlige halvdel af landet er for koldt og bjergrigt.

Øl (på slovakisk Pivo) er også populært i hele landet.

 

Slovakiets DEMOGRAFIske sammensætning

Udvikling af befolkningen mellem 1993 og 2003

Majoriteten af Slovakiets befolkning er slovakisk (86%), ungarerne (10%) er den største minoritet, andre minoriteter er sigøjnere, tjekkere, tyskere, ukrainere og polakker.

Den slovakiske grundloven giver religionsfrihed, majoriteten (69%) tilhører den romersk-katolske kirke, den største minoritet er protestanter (10%), desuden er der 120.000 jøder.

Det officielle sprog er slovakisk men i nogle områder benyttes også ungarsk.

 

Brug for hjælp?

alenajensen19@gmail.com

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til reserveringen, er du meget velkommen til at kontakte os på enten mail eller telefon.

Venlig Hilsen
Alena og familie